Vulgata


Nå er det snart ferietid og jeg går bare å venter på å få fisket i elv igjen. Det er ikke noe som er som å fiske tørt i elver, men det begrenser seg her hvor jeg bor. Å fiske i vann har jeg egentlig ikke hatt noe særlig sansen for, bortsett fra tiden når vulgataen setter i gang og lager fest.

IMG_5635

 Det har vært et par lange dager langs vannet i helgen i håp om å treffe på en god klekking med vulgata. Jeg har vært litt rundt omkring ved forskjellige vann, men mye vind stort sett hele dagen hele helga har gjort dette vanskelig og det var ikke veldig mye vulgata å se. Mellom vindkulene var det noen luker hvor skumtoppene forsvant på vannet og det var mulig å finne en og annen ørret som vaket langs land i stilla. Og jeg var ganske fornøyd da jeg klarte å få et par til å ta. Jeg klarte til og med tilslaget og fikk håvet fisken. 😛

IMG_6308

Litt utpå kvelden når vinden hadde løyet noe, så jeg at det svermet en god del vulgata, men fremdeles ikke noe liv på vannet. Heldigvis var sekken pakka med mat, drikke og snacks. Så med fin natur og godt selskap var det ikke akkurat noe problem å sitte å glane heller. :)

IMG_5675

Den ene kvelden stillnet faktisk vinden helt og jeg satt med den tro om at det hvert øyeblikk skulle bli en skikkelig klekking. Og det ble det. Veldig sent poppa det opp flotte seilbåter på vannet i ganske god mengde og det tok ikke lange tiden før ørreten skjønte hva som skjedde og begynte på middagen.

IMG_5726

Til min overraskelse, tok de fleste når jeg stripa flua innover. Dette var jo selvfølgelig da jeg glana til siden og skravla mens jeg dro lina inn for et nytt kast. Og jeg bommet selvfølgelig på tilslaget når fisken tok. Dessverre så jeg størrelsen på den ene jeg ikke fikk kroka og det gjør faktisk litt vondt i sjela 😛 Det ville vært en god pers.

IMG_5933

Det ble etter kort tid en vakfest jeg ikke har sett maken til og det lå skum og bobler overalt på vannet etter fisken som hadde plasket rundt etter sprellende vulgata. MEN, det betyr jo ikke at fisket var enkelt av den grunn. Blant all den ekte klekkende vulgataen, var jeg heldig de gangene ørreten tok flua mi.

IMG_6157

Det ble en fin kort time og flere pene fisk. Snittvekten var bra – 600-800 gram, med en på kiloen og en rett over. Hadde det vært lyst nok, ville jeg nok heller sittet å filmet isteden for å kaste på fisken.

IMG_5395

Ny uke, nye muligheter. Og jeg tror jammen meg det blir fisking på meg til helgen igjen, og da kanskje i elv 😀

Ha en fin uke og skitt fiske :)
Mer bilder under.

IMG_5962

IMG_5374

IMG_6042
Ronny med helgens peneste :)

IMG_6341

24432

IMG_6087

IMG_6101

IMG_6146


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Vulgata

  • Ronny H

    Herlig tur, deilig vær, svære fluer og diger ørret. Lokale campingkonger og ørretmordere som kasta rundt med omstøpte bilvrak – topp det. Og så var abbor-kongen på besøk også, ler meg ihjel. #de-kule-folka-på-tur