#hemsedal


24432 16

Forventningene var store da jeg satt meg i bilen på vei mot Hemsedal. Turen jeg har sett frem til siden jeg reiste derfra i fjor. Og Hemsila skuffet ikke i år heller.

 Fantastisk flotte ørreter, nydelig landskap og en glassklar elv gjør en slik tur til et høydepunkt for meg. Det ble mange fine dager med varierende vær og varierende fiske. Noen dager har fisken vært mer vrien enn andre og noen dager har jeg selv vært mer vrien enn andre 😛

24432 1Turens første fisk. På første kast : )

Aurivilli`n som normalt skal starte klekkingen sin rundt sankthans hadde funnet på andre ting i denne perioden enn å faktisk klekke. Det samme med Baetis`n. Jo da, det var riktignok noen mindre klekkinger i små perioder, men følte det aldri kom skikkelig igang. Det samme følte nok fisken. Lite regn, og forholdsvis lite vann i elva gjorde vel sitt.

MEN, mygg var det nok av, og det var ørreten også klar over. Jeg har aldri vært så begeistret for å fiske med mygg. Det blir smått, vanskelig å se og ofte drukner imitasjonen i mengdene av ekte mygg på vannet. Syns det rett og slett er litt klønete. Men denne gangen ble det morro.

24432 7

Knallstarten jeg fikk gjorde hele uka mi. Første dagen så jeg egentlig på det som håpløst da det blåste forferdelig mye og vak var veldig fraværende. Etter litt leting fant jeg en fin fisk som patruljerte på et veldig grunt parti som var i le for vinden. Jeg la ut et kast i ”løypa” til fisken, en palmermygg størrelse 20. Fisken fikk øye på flua og tenkte seg ikke om før den slukte den. Og da var det i gang. Et kast og en pen ørret på godt over kiloen gjorde at skuldrene senka seg godt.

De neste dagene fikk jeg stort sett kun fisk på mygg. Mye fisk og en veldig god snittvekt. Det var først mot slutten av dagene i Hemsila at jeg fikk det virkelig vanskelig. Ikke fikk jeg fisken til å ta og når den tok, bommet jeg stort sett på tilslagene eller røyk fisken. Flere av fiskene viste virkelig  sin styrke og ga meg noen fine overraskelser 😛

24432Dette ble turens største for meg. Nydelig fisk!

Alt i alt nok en super tur til Hemsedal med mye fin fisk, mange opplevelser og mange erfaringer rikere. Veldig mye hyggelige folk har jeg også møtt. Gleder meg til neste gang!

Denne uken har jeg jobbet, men nå er det ferie igjen og nye eventyr venter.

Legger noe mer bilder under.

Ønsker dere alle en GOD SOMMER!

-Lotte

24432 4Ikke lang, men kraftig og sterk. Ga meg en god fight. : )

24432 18Kaffekos

24432 10Hyggelig syn : )

24432 17En stk fornøyd Rune.

24432 13

24432 8

24432 20


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 thoughts on “#hemsedal