You win some, you lose some!


Endelig var det tid for en tur til tilbake til Slovenia.
Dette er det tredje året jeg reiser dit, så ja, jeg stortrives der. ☺
24432 2 (1)Til tross for at jeg begynner å bli ganske kjent der nede, møter man jo ikke på de samme forholdene som før. Våren kom tidlig til Slovenia i år og det hadde nesten ikke kommet regn de siste 2 månedene før vi kom dit. Noe som resulterte i lite vann, glassklart vann og sky fisk.
Det var også ett helt annet insektliv der nå, enn på samme tid i fjor.
24432 17
Men, fisken er lett å finne. Ja faktisk nesten like lett som å gå på akvariet i Bergen og spotte fisk. Det krystallklare vannet gir fisken lite kamuflasje om den beveger seg litt. En utrolig morsom måte å fiske på i motsetning til her hjemme hvor jeg stort sett fisker i mørke vann og mørke elver, og for å finne fisken da, skal den helst vake.

24432 5 (1)Men det at jeg fant mye fisk, mye stor fisk, betyr jo ikke at jeg hadde veldig mye stor fisk i håven. 😛 Jeg hadde rett og slett ikke fiskegudene på min side denne gangen og måtte se meg slått av den Slovenske ørreten. Kombinasjonen klart vann, tynne fortommer og stor fisk var vanskelig nå og funket ikke helt for meg denne gangen. Jeg mistet og røyk mye stor fisk. Men jeg dro absolutt ikke hjem derfra med hengende hode. En god del fisk ble det, og jeg kom hjem med nye venner, beskjentskaper og mange fine opplevelser.
24432 3 (1)Vi var sju stykker i reisefølget og det ble gode resultater på alle sammen. Tross litt trege klekkinger fant vi ut hva fisken ville ha av tørt og klarte å lure mye fisk alle sammen. Marble, hybrid, regnbue, harr og til og med chub ble tatt. Og så utrolig deilig som det er å starte så tidlig med tørrfluefiske i elv etter lang vinter ☺
24432 1 (1)
Uansett, opplevelsen og naturen i Slovenia er fortsatt like fantastisk, og turen hadde vært vellykket til og med uten fisk.. Nesten hvertfall 😛 Morsom tur med en veldig hyggelig gjeng. Håper jeg får dratt på tur med dere igjen en annen gang. Og jeg er ganske sikker på at dette ikke var min siste tur til Slovenia.

Legger noen fler bilder fra turen under, og det vil nok komme en liten videsnutt også.

Takk for en fin tur alle sammen!
-Lotte
24432 8
24432 2
24432 14
24432 12
24432 4
24432 6
24432 5
24432 13
24432 1
24432 7
24432 16

24432 4 (1)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “You win some, you lose some!

 • Joshua

  These pictures of Slovenia are incredible!!! I am currently in Romania and once I am able to et away from work I want to go fly fishing SOOOO BAD!! I am from the United States so being out here and having the opportunity is a blessing. If you have time I would like you to contact me in regards to any fly fishing spots you know of in Romania. I will not be able to travel outside of Romania to Slovania which is heartbreaking because from films, videos, and pictures like yours that I have seen, Slovenia is my ultimate fly fishing trip. Maybe one day though right? Any information you can provide would be awesome. TIGHT LINES!!!

  • Lotte Post author

   Hi Joshua,
   Slovenia is great!!
   Unfortunately I have no experience with Romania. So I am sorry to say that I cannot help with any fishing spots there. :(
   But if you ever get the upportunety to go to Slovenia, I can strongly reccomend it!! Lovely place. Beautiful nature, perfect rivers and great people.
   I am for sure going back :)
   Enjoy your time in Romania and tight lines :)

  • Jose Roncal

   Hi, I am Jose, a fly fishing addict from North of Spain. You should try to find some information about Romania in youtube, very often the youtubers are kind and they will answer your questions, there are some videos about fly fishing in Romania and then I know a store for fly fishing stuff called troutline.ro, you can contact Roman Variès the owner. As far I know Transilvania is a region with trout and grayling in its rivers. Tight lines !!!!