høst på island


24432 (7)Tidlig i våres booket vi flybilletter til Island. Drømmen om store ørreter skulle gå i oppfyllelse. Og i høst reiste vi dit. Forventningene på plass og ingen anelse om hvor vi skulle begynne når vi landet.

Etter en natt i Reykjavik og en bedre middag på Grill Market var vi så heldige å skulle ta turen til Stóra Laxá for å prøve oss på laksefiske. Men dit reiste desverre vinden også. 15-20 m/s, sidevind fra høyre og #7 stang skulle vise seg å bli en skikkelig utfordring.
Det er ganske frustrerende, når du helst må kaste 20-25 meter for å nå ut i djuprenna der fisken står, og lina di lander 30 meter rett nedstrøms nesten på land. 😛

Etter 3 dagers laksefiske måtte jeg innse at jeg hadde klart å ”blanke” på laks på Island. :)
24432 (6)Den femte dagen flytta vi oss til ei lita elv nære Geysir. Vinden hadde avtatt og vi skulle fiske brunørret. Det tok ikke lang tid før vi fant fisk. Fin fisk. En og annen tok tørt også. Men det var ikke bare bare å lure de. Det var en utrolig spennende og liten elv å fiske i, med de utfordringene en sånn liten elv har. Innunder torvkanten langs elva skjulte det seg mye pen fisk, men det var umulig å få flyt i nærheten av dem. Men jeg skremte ut et par og fikk virkelig titte på noen griser på nært hold. :)

24432 (4)

Den siste dagen prøvde vi oss i en sjøørret elv. Blank og sprek sjøørret som var helt ville når de tok flua ga virkelig mersmak. Jeg mistet selvfølgelig den virkelig store, rett før håven. Men jeg fikk alikevel smake på styrken, så jeg skal vel si meg fornøyd. En fartsfylt avslutning på en litt utfordrende uke.

Men jeg er absolutt ikke ferdig med Island, så når anledningen byr seg, skal jeg tilbake!

Takk til Lax-á Angling Club og Valgerdur for alle tips, hjelp mm.
Link:
LAX-A ANGLING CLUBDet kommer et lite videoklipp fra Island senere!

24432 (5)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “høst på island